Snabbfakta


Typ av lopp: Tävling - landsväg

Var: Götene

När: 27 april 2019

Klasser: Herrar Elit Swe Cup, Seniorer/Open

Starttid:

Sista anmälningsdag, ordinarie pris: 17 april

 

Vi hälsar alla cyklister, ledare och andra cykelintresserade välkomna till Kinnekulle Cyclassic, som är första deltävlingen i SWE-Cup 2019. Parallellt arrangeras också Götenetempot och Kinnekulletrampet (se separat info). Start och mål är vid torget i Götene.

Inbjudan

Klasser, distanser och anmälningsavgift:

 

Tävlingsklass

Distans

Anmälningsavgift

Licenskrav

 

Herrar Elit (SWE-Cup)

162 km

500 kr

Men Elite/U23

 

Seniorer/Open

108 km

400 kr

Men U23/Elite/Master, Women Master, Base eller engångslicens* (en gemensam klass)

 

*Det går att lösa engångslicens och tillhöra en förening ansluten till Svenska Cykelförbundet till en kostnad av 200 kr, men vi rekommenderar i så fall att man istället löser en baslicens för 300 kr. Baslicensen har man sedan nytta av resten av året och kan användas för att starta på andra tävlingar, samtidigt som man är försäkrad under träning. Har du frågor om licenstecknandet så kan du i första hand prata med din förening, eller maila till oss (cku6@live.se) så skall vi försöka reda ut de frågetecken som kanske finns.

Är du mer inriktad på motion och söker efter ett traditionellt motionslopp i ditt eget tempo så rekommenderar vi Kinnekulletrampet samma dag. För att delta där behövs ingen licens och du hittar mer information här: www.kinnekulletrampet.se

 

Anmälan och betalning

Anmälan och betalning till Herrar Elit görs via SweCyclingOnline.se.

Anmälan till Openklassen görs via separat formulär, betalningsinstruktion fås efter anmälan där.

Sista anmälan till ordinarie avgift är den 12 april.

Efteranmälan är möjlig på plats i Götene antingen fredagen 20 april vid Götene Församlingshem kl 17:00-19:00 eller på tävlingsdagen i kansliet, Centrumhuset, Götene till förhöjd (600 kr för Herrar Elit och 500 kr för Open). Vid efteranmälan är det möjligt att betala med kort, Swish eller kontanter. Med anmälan godkänner du att vi publicerar deltagarlistor på internet.

Start och mål

Start Elit: Norra Skaragatan, Götene och Open: Doktorsgatan Götene

Mål: Torggatan, Götene

 

Nummerlappar

Nummerlappar hämtas i Centrumhuset, Torggatan, Götene, senast 30 minuter före start. Det finns också möjlighet att hämta nummerlappar vid församlingshemmet i Götene under fredagen den 20 april mellan kl 17:00-19:00. Vi kommer använda SCFs chipsystem. Se till att ert chipnummer finns registrerat i er profil i SweCyclingOnline.se, annars behöver vi kontakta alla anmälda utan registrerat chipnummer för att kunna använda chipsystemet så effektivt som möjligt. För de som inte har chip finns möjlighet att hyra chip för 200 kr.

 

Omklädning

Liljestensskolan, Skolgatan, Götene

 

Regler

Deltagande sker på egen risk. Svenska Cykelförbundets tävlingsregler och Trafikförordningen gäller. PM publiceras ungefär en vecka före tävling.

 

Parkering

Parkera vid Liljestensskolan, Skolgatan, Götene (omklädningen). Vid start- och målområdet är det ont om parkeringsplatser då det pågår andra aktiviteter i centrum.

 

Återbud?

Vi rekommenderar Startklar som gäller vid alla arrangemang under ett år. Anmälningsavgiften återbetalas inte.

 

Godkännande

Inbjudan är godkänd av SCFs kommissariekommitté

 Kontakt
cku6@live.se